Neonova AB

2017-01-23 - Mässa och nyhetsbrev

Den 24-25 januari går konferensen Mötesplats välfärdsteknologi och e-hälsa av stapeln.

Vi på Neonova kommer att finnas på plats och tillsammans med representanter från SKL och några av de deltagande kommunerna hålla ett seminarium om SKLs nationella brukarundersökning 2016.

Läs mer om detta och mycket annat i Neonovas allt mer sällsynta nyhetsbrev om Pict-O-Stat

2016-08-17 - Brukarundersökning Funktionshinder

Intresset för att delta i årets undersökningar är mycket stort, vilket känns väldigt roligt för oss på Neonova. Som i alla stora projekt så har en hel del planer ändrats efter vägen och förhoppningsvis i slutändan förbättrats.

De viktigaste förändringarna är:

Om du vill delta så anmäler du ditt intresse genom att fylla i det här formuläret hos SKL.

Information från SKL (uppdaterad 160815)

Mer detaljerad information om tillvägagångssätt kommer skickas ut till de som anmält sig via ovanstående formulär. Kontakta oss om du redan har gjort en intresseanmälan men inte fått något utskick, eller om det är något du vill veta mer om.

2016-05-10 - Nya appversioner

Det finns nu uppdaterade versioner av Pict-O-Stat-appen tillgängliga för iOS och Android. Uppdateringarna innehåller dels stöd för icke-västerländska skriftspråk samt en del buggfixar.

2015-10-01 - SKL & RKA

Som ni säkert märkt så har det inte hänt så mycket på hemsidefronten den senaste tiden. Det betyder dock inte att vi legat på latsidan, snarare tvärtom. Dels har vi haft fullt upp med att hjälpa ett stort antal verksamheter över hela landet att komma igång med Pict-O-Stat och dels har vi varit inblandade i ett par mycket intressanta utvecklingsprojekt, bland annat det här:

Vi är mycket stolta över att Sveriges Kommuner och Landsting valt att använda sig av Pict-O-Stat för sitt test av nationella brukarundersökningar. I testomgången kommer 60 kommuner att delta och målet är sedan att SKL och RKA (Rådet för främjande av kommunala analyser) hösten 2016 ska kunna erbjuda alla kommuner som önskar att delta.

Mer information:

Kommunerna som är med i undersökningen får själva delta i utformningen av enkäten och kommer sedan att kunna sätta sina resultat i relation till övriga kommuners resultat.

2013-02-15 - FKS Inspirationsdagar 2013

Den 11-12 Mars finns vi på plats på FKS Inspirationsdagar på Kungsholmens Konferens i Stockholm med det senaste av Pict-O-Stat. Välkomna!
Mer information

2013-02-15 - Kommunikations & kognitionsmässa Gävle

På Hjälpmedel SAM i Gävle samlas vi tillsammans med flera utställare inom kognitionsområdet den 14-15 Maj. Kom gärna förbi och kika på det nya biblioteket Pict-O-Stat Personlig Assistans, vi ses där!
Mer information

2013-02-15 - Ny rapport från Västernorrland

En rapport från den senaste brukarundersökningen som genomförts med stöd av Pict-O-Stat i kommunerna Kramfors, Sollefteå, Timrå, Örnsköldsvik och Ånge finns här.

2012-12-03 - Nytt nyhetsbrev

Det senaste nyhetsbrevet om Pict-O-Stat finns nu tillgängligt här

2012-05-24 - Pict-O-Stat för iPad publicerad

Pict-O-Stat för iPad har nu fått klartecken av Apple och finns härmed som gratis nedladdning på iTunes. Det går även att köra denna version på iPhone även om gränssnittet i så fall blir i minsta laget.

2012-05-08 - Pict-O-Stat för Android och iOS

Den officiella Pict-O-Stat versionen för Android finns nu tillgänglig på Google Play. iPhone/iPad versionen finns förhoppningsvis på iTunes inom ett par veckor.

2011-10-10 - Pict-O-Stat för Personlig assistans

Neonova utvecklar tillsammans med Landskrona Stad Pict-O-Stat PA, ett frågebibliotek som riktar sig till insatsen personlig assistans. Denna version av systemet kommer att vara färdigt senare i höst.

2011-10-10 - Föreläsning

Den 19:e oktober håller Ingalill Fahlström tillsammans med Pia Käcker föreläsningen "Äntligen frågor som vi kan förstå själva! - Brukares röster om Picto-Stat PS"
Plats: Uppsala Konsert & Kongress.
Läs mer: http://hi.se/sv-se/Arbetsomraden/ID-dagarna/Forelasningar/Program-onsdag/

2011-10-10 - ID-dagarna

Neonova ställer ut på ID-dagarna 19-20 oktober. Vi finns i monter 25. Kom förbi och testa den nya versionen Pict-O-Stat PS, anpassad för socialpsykiatrin. Varmt välkomna!
Plats: Uppsala Konsert & Kongress.
Läs mer: http://www.hi.se/sv-se/Arbetsomraden/ID-dagarna/

2011-06-07 - Nytt nyhetsbrev

Det senaste nyhetsbrevet om Pict-O-Stat finns nu tillgängligt här

2011-02-11 - Rapport från FoU Västernorrland

Nu är rapporten om FoU Västernorrlands brukarundersökning inom daglig verksamhet med stöd av Pict-O-Stat publicerad. Ladda ner den här

2011-02-11 - FKS Inspirationsdagar 2011

Nu är det dags för årets upplaga av FKS Inspirationsdagar. 21-22 mars går dessa av stapeln och Neonova kommer att vara på plats som utställare. Kom gärna förbi och titta på den nya versionen av Pict-O-Stat. För mer information och anmälan gå in på http://www.fks.org.se

2010-06-16 - Nytt nyhetsbrev

Det senaste nyhetsbrevet om Pict-O-Stat finns nu tillgängligt här

2009-10-06 - Mässor & Seminarier

7-9 oktober är det dags för årets ID-dagar. Väl värt ett besök. 13 oktober håller Handikappförbunden ett seminarium på temat Varför levnadsnivåundersökningar? där olika metoder för undersökningar av levnadsförhållanden och livskvalitet för personer med funktionsnedsättning diskuteras.

2009-04-01 - Kommunikation och kognitionsmässa

Den 28-29:e april håller Hjälpmedel SAM i Gävle en kommunikation och kognitionsmässa där vi kommer att delta tillsammans med ett tjugotal andra utställare. Välkommen dit för att titta på våra produkter eller för att diskutera kommunikations och kognitionsfrågor i största allmänhet.